Tips og tricks

Få mere glæde  af  citronsaften

Prik små huller I paneringen med din gaffel inden du kommer citron på. Så kommer citronsaften ned i kødet og løber ikke ud over siderne.

Citronskive
Rødspættefilet med citron og remoulade

En hurtigere  måde af lave paneret rødspætte- eller fiskefilet

Lav de små panerede rødspætte- eller fiskefileter på en pande med lidt fedtstof,  hvis du kun skal lave en eller to eller har ekstra travlt. Det går lidt hurtigere, men kræver at du passer og vender dem. Det betyder dog også, at den færdigstegte panerede fisk er mere fedtholdig end den ovnbagte, som jo tilberedes uden fedtstof.

Få en ekstra  sprød butterdej

5  minutter før den indbagte ret er færdig, åbner du ovnen i 15 sekunder og  lukker den igen. Dermed kommer fugten ud af ovnen,  som kan gøre butterdejen lidt mindre sprød.  Når den  indbagte ret er færdig, åbner du ovnen og lader retten stå i 3 minutter. 

Gør  butterdejen mere sprød i bunden

Sørg for  at opvarme ovn og bagepladen godt inden du sætter produktet på den varme  bageplade og ind i ovnen.

Indbagt fisk

Gør det  lettere af skære den indbagte family size ud

Lad den  store indbagte fisk hvile i i 3 minutter inden du skærer i butterdejen. Så er  butterdejen lidt mere sprød og lettere at skære i.

Indbagt fisk serveret med kartofler

Udskær den indbagte  fisk family size i fire ens portioner

Skær den store indbagte fisk ud som et kryds, så har du fire lige store dele med lige meget fisk og butterdej.

Derfor er rødspætte- og fiskefileterne  forskellige i størrelse

Alle de rødspætter og isinger som vi anvender er vildtfanget i havet og varierer derfor en del i størrelse.
Årstiden påvirker størrelsen, men derudover er der et stort element af tilfældighed. Når vi fileterer dem, får vi mange forskellige filetstørrelser som vi sorterer bedst muligt. For at mindske madspild anvender vi dem alle og derfor oplever du forskellige størrelser af de panerede fisk i vores produkter - og nogle gange er der flere eller færre i det samme produkt.